Під Полтавою відкрили новий завод. У селі Коломацьке з’явилось сучасне обладнання і техніка для виготовлення і укладання асфальтобетону. У четвер підприємство урочисто відкрили та закатали перший шмат дороги.

За 20 кілометрів від Полтави – село Коломацьке. У їх сільраді – три села, де всього 1200 населення. У 90-х тут почався занепад і розкрадання.

Євген Почечун, сільський голова с.Коломацьке

– Після бувшого колгоспу ця територія прийшла в занепад. Вона не приносила ніяких доходів у бюджет сільради. Користі ніякої.

Тут був тік та навіс для сільгосппродукції. А зараз – з розмахом відкривають абсолютно новий асфальтовий завод.

Користь рахує сільський голова. Місцеві мешканці вже почали працювати на заводі.

Євген Почечун, сільський голова с.Коломацьке

– Це податки, оренда землі, ну і, звичайно, собівартість будівництва чи ремонту моїх доріг буде набагато дешевше, адже він знаходиться поруч. На підприємстві багато сільської техніки, яка у роботу сільради потрібна повсякденно. Буквально вчора був випадок, де падала деревина. 

Полтавська область найкраще готова ремонтувати дороги, запевняє губернатор Валерій Головко. Мають і план, і кошторисну документацію. І робота на 10-15 років розписана. На підтримку цих цілей виступає і модернізація виробництва.

Валерій Головко, голова Полтавської ОДА

– І цих поважних підприємців, які сьогодні вкладають гроші саме в українську інфраструктуру, в придбання сучасної української техніки. Вона відповідає всім нормативам і вимогам європейських стандартів. Тому сьогодні – приємна подія. Ми відкрили черговий завод, а не просто якусь маленьку установку. 

Є й соціальна складова: на заводі працює 8 осіб, всього на підприємстві – 50.

Нині капітальні ремонтні роботи тривають на шляху «Полтава-Кременчук-Олександрія».

Валерій Головко, голова Полтавської ОДА

– Роботи розпочаті. І на черзі – закінчення тендерів на окремі ділянки. Це і Лохвиця, і Оржицький район, Семенівський район. У нас був час у зимовий період, ми доопрацювали з кошторисною документацією, і ми виходимо на весну з початком робіт. А не влітку чи восени.

За словами губернатора, на відрізку траси «Полтава-Кременчук-Олександрія» подібних заводів у минулому році з’явилось два.

Інна БЕЗУГЛА, телеканал «Місто»                       6 квітня 2017, 17:16